Ця олія є абсолютним рекордсменом за вмістом омеги-3.
Щоб зміцнити роботу серцево-судинної системи, кардіолог Ганна Кореневич рекомендує періодично додавати до раціону лляну олію. Цей продукт, як виявилося, містить велику кількість вітамінів та цінних мікроелементів.
За її словами, лляна олія є абсолютним рекордсменом за вмістом ненасичених омеги-3 кислот (53 г), які необхідні людям із проблемами серця. Ці речовини «очищають» стінки судин від «шкідливого» холестерину, а також покращують в’язкість крові та допомагають привести до норми артеріальний тиск. Омега-3 кислоти ще містяться в жирній морській рибі, оливковій олії, кунжуті, морепродуктах.
Кардіолог також зазначила, що корисно вживати конопляну олію, у її складі міститься 26 г важливої та незамінної омега 3 жирної кислоти, а ось в оливковій – всього 0,76 г.
Регулярно споживаючи ці олії у вигляді заправки до салатів і готових страв, можна отримувати набагато більше поживних речовин, ніж, використовуючи оливкову олію. Тим, кому ці олії не підходять за смаковими якостями, можна споживати їх у вигляді капсул.