Не секрет, що японці славляться у всьому світі як народ довгожителів. І багато дослідників намагаються з’ясувати, у чому їх секрет. Доктор Осман Ерк у розмові з виданням Sözcü поділився своєю думкою з цього приводу.
Професор зазначив, що японські довгожителі мають одну спільну рису, яка, на його думку, і є їхньою ключовою причиною довгого і здорового життя. У ході дослідження, в якому взяли участь 2 тисячі осіб, експерт з’ясував, що вони мали різні звички у харчуванні та вели різний спосіб життя.
Але всі добровольці, які заздалегідь детально розповіли про свій режим харчування, мали одну спільну рису — всі вони контролювали розмір своєї порції і не переїдали. А це дозволяє клітинам самостійно відновлюватись і в результаті в організм потрапляє менше небезпечних речовин. Вчений підкреслив, що незалежно від того, яку корисну їжу ви їсте, вона приноситиме користь здоров'ю в тому випадку, якщо ви дотримуватиметеся певної порції. Забитий авокадо або капустий шлунок не дозволить вам стати довгожителем, а навпаки, викличе проблеми із травленням.
Зазначимо, що рекордсменами за тривалістю життя у Японії є жителі острова Окінава. Секрет їхнього довголіття, на думку експертів, криється саме в способі життя та раціоні. Вони вживають багато свіжих овочів, і навіть риби. Із-за столу мешканці острова звикли виходити з легким почуттям голоду.