Всі ми знаємо, що фрукти – цінне джерело вітамінів і корисних речовин, тому вони регулярно повинні бути присутніми в раціоні.
Але деякі з них у великій кількості можуть зашкодити роботі печінки.
Про це розповіла лікар-ендокринолог Зухра Павлова.
Фахівець зазначила, що фрукти складаються з фруктози та глюкози, які надміру можуть викликати неалкогольну жирову хворобу печінки (накопичення жиру, — прим. авт.).
Наприклад, у яблуках багато фруктози, а ось в абрикосах – глюкози.
Тому коли людина є регулярно яблуко або грушу, думаючи, що це нешкідливо, вона помиляється.
Глюкоза під впливом інсуліну переробляється в енергію та жирові запаси, а фруктоза вся захоплюється білками печінки.
Лікар особливо не рекомендує вживати фрукти як перекушування, тому що в організмі виробляється багато інсуліну.
Найкраще поєднувати фрукти з йогуртом, сиром, горіхами – продуктами, в яких є білок, бо він зменшує сплеск глюкози.