До висновку, що вживання одного яйця на день, захищає від хвороб серця дійшли китайські вчені, провівши масштабне дослідження. Фахівці з’ясували, що цей доступний продукт знижує ризик інсульту та інфаркту.
Вчені Пекінського університету провели масштабне дослідження, щоб визначити вплив яєць на серцево-судинну систему людини.
Для цього вони протягом 9 років спостерігали за раціоном понад 400 тисяч людей.
Респондентами дослідження стали люди віком від 30 до 79 років, які не мали проблем із серцем.
Експерти підрахували, що понад 13% учасників щодня їдять яйця, а 9% ніколи чи дуже рідко вживають цей продукт.
В результаті спостережень вчені дійшли висновку, що вживання одного яйця на день знижує ризик інсульту на 26%, смерті від нього – на 28%, а небезпека серцево-судинних захворювань знижує на 18%.
І хоча дослідження китайських учених мало спостережливий характер, можна зробити однозначний висновок, про те, що яйця позитивно впливають на організм людини.