Американські вчені провели низку наукових праць у сфері медицини та з’ясували, що помірне споживання їжі помітно знижує ризик виникнення серцево-судинних хвороб.
Західні медики повідомляють, що рослинна дієта зменшує ризик смерті від захворювань серця на 40%, ішемічної хвороби (40%), частково або повною мірою відкриває закупорені артерії у більшості пацієнтів, а також знижує можливість появи гіпертонії.
"Лікарі стверджують, що рослинна дієта має можливості як запобігання серцевим недугам, так і повному недопущенні розвитку недуг. “Це не робив жоден наркотик”, – кажуть медики. Рослинна дієта корисна для здоров’я, тому що така їжа багата на клітковину, ліколін, антоціани, що зменшують окислювальний стрес.
Їжа з тваринними жирами насичена ліпідами і холестеролом, що негативно впливають на серце.