Вчені з США довели благотворний вплив бобових на здоров’я серцево-судинної системи.
Вони стверджують, що дієта з високим вмістом бобових ефективно знижує рівень холестерину в крові за рахунок білка і клітковини.
Дослідники Колорадського університету ввели в раціон мишей, які страждали від ожиріння, квасолю і за час експерименту вага гризунів значно зменшилась. Таке харчування знизило рівень холестерину у тварин, значно поліпшило стан серцево-судинної системи.
В ході паралельного експерименту вчені оцінювали вплив бобових на пацієнтів, хворих з діабетом другого типу. В результаті з'ясувалося, що вони захищають організм від шкідливої дії вільних радикалів і зменшують пошкодження тканин, що значно поліпшило здоров'я серця.