Тромби - це згустки крові, якщо вони не розчиняються природним шляхом, то можуть бути небезпечними для здоров'я і навіть для життя.
Утворення тромбів може бути спровоковано частим вживанням деяких напоїв, кажуть лікарі.
Про це пише Express.
За словами дієтолога Рорі Батта, часто провокують появу тромбів солодкі напої.
Це пов'язано з їх впливом на рівень холестерину. Надмірна кількість цукру негативно відбивається на роботі багатьох внутрішніх органів і на кровотоці, попереджають фахівці.
Цукор не тільки підвищує рівень ліпопротеїнів низької щільності («поганого» холестерину), але також провокує розвиток окисного стресу і запалення, що може підвищити ризик атеросклерозу. Запалення сприяє таким процесам, як агрегація тромбоцитів, а в результаті утворюються тромби.
Щоб знизити ймовірність утворення тромбів, експерти радять звести до мінімуму не тільки солодку газовану воду, але також пакетовані фруктові соки (з додаванням цукру, без м'якоті), солодкі лікери, настоянки, енергетики.
Медики також нагадують, що симптомами тромбів часто бувають пульсуючий або судомний біль, набряк, почервоніння і тепло в нозі або руці.
Також попереджати про тромби може раптова задишка, біль у грудях (може посилюватися, коли ви вдихаєте) і кашель, виділення крові.