Цю харчову добавку додають у карамель, жувальні гумки, сири, морозиво та інші продукти харчування.
Е-добавки є практично у всіх магазинних продуктах: вони допомагають зберігати товарний зовнішній вигляд, смак, колір, аромат. Одне погано — добавки можуть виявитися шкідливими для здоров’я, особливо якщо ви вживаєте Е-добавки, що містять щодня смакоти.
Американські фахівці попередили, що вживати продукти з Е171 варто у помірних кількостях, а найкраще просто відмовитися від карамелі, жувальних гумок, сирів та морозива.
Вчені та США провели дослідження уражених органів пацієнтів з хронічними захворюваннями та встановили, що харчова добавка Е171 сприяє розвитку цукрового діабету та запалення підшлункової залози.
Медики провели аналіз тканин та виявили в них велику кількість діоксиду титану (Е171). Цю харчову добавку додають не тільки в косметику, а й у карамель, жувальні гумки, сири, морозиво та деякі інші продукти харчування.
Також діоксид титану зустрічається у деяких товарах побуту. Е171 є харчовий барвник білого кольору, його використовують для того, щоб поліпшити зовнішній вигляд продуктів.
Американські вчені порекомендували вживати продукти з Е171 в помірних кількостях або виключити їх зі свого раціону.