За останні кілька років багатьом полюбилися суші та роли. Більшість думає, що вони корисні та дієтичні. Адже ці делікатеси готуються із натуральних та корисних інгредієнтів. Але так чи це? Фітнес-тренер та нутриціолог розповіла, до яких наслідків можуть призвести суші та роли.
Шкода суші
За словами лікаря, головною небезпекою цих делікатесів є сира риба. Адже головний інгредієнт не завжди зберігається правильно.
Також суші можуть викликати порушення в роботі щитовидної залози, що може призвести до тяжких наслідків. А у всьому виною головне джерело йоду – водорості норі.
Багатьом подобається соєвий соус, адже він надає суші особливий смак. Однак він особливо небезпечний для гіпертоніків, адже здатний підвищувати тиск. Крім того, до його складу входить велика кількість солі, яка затримує рідину в організмі та відкладається у суглобах.
Без уваги не залишився і головний інгредієнт ролів та суші – рис. Після обробки він втрачає деякі корисні речовини, що позначається на фігурі. Нутриціолог підсумувала:
Так що не варто зловживати японською кухнею і їсти суші надто часто. І важливо не їсти ввечері. Це не найдієтичніша і корисна страва з варіантів, які оточують нас. Але іноді побалувати можна - як і у всьому, потрібна міра
Користь суші та ролів
Марина зазначила, що суші можуть бути корисними:
Свіжі та правильно приготовлені роли та суші – благотворна та поживна страва. Один з основних компонентів – морська риба, а вона містить велику кількість вітамінів та мікроелементів.
У невеликій кількості водорості норі принесуть організму велику кількість корисних речовин, наприклад, вітамін Е, С, ретинол та йод.
Імбир, соєвий соус і васабі мають антибактеріальну, антисептичну та імуностимулюючу дію. Вони сприятливо впливають на нервову систему, виступають антиоксидантами та антидепресантами.