Риба, як відомо, є одним із найбільш здорових продуктів, які ви можете з’їсти.
Він дієтичний, корисний для серця, підтримує здоров’я мозку та містить корисні жири та інші важливі поживні речовини – селен, залізо, вітаміни групи В.
Експерти рекомендують їсти рибу не рідше 2 разів на тиждень. Ось види риби, на яку можна робити ставки.
Лосось
Дуже корисні ласощі. Він багатий на омега-3 жирні кислоти, які добре впливають на серце. Це також джерело вітаміну D, який підтримує здоров’я кісток та підвищує імунітет. Вітамін D входить до складу невеликого раціону, тому, щоб отримати його, корисно їсти лосось.
Тунець
Тунець дуже корисний для серця. Він також багатий омега-3 жирними кислотами, але містить ніацин (вітамін B3), який допомагає знизити рівень холестерину. Жовтий тунець коштує дорого, тому що це делікатес, але ви також можете купити консервований тунець, який є дешевшим варіантом. Ви можете приготувати салат із тунця, до якого входять кукурудза, листя салату, авокадо, огірки тощо.
Тріска
Ця риба дуже багата на протеїн і насичує вас, і водночас в ній мало калорій і жиру. У 85 г тріски близько 15-20 г білка і всього близько 90 калорій. Це відмінне джерело вітаміну B12 – одна порція тріски містить трохи понад 30% денної норми цього вітаміну, що рекомендується.
Сардина
Сардини корисні для кісток, оскільки одна їхня порція забезпечує 40% необхідної денної кількості кальцію. Якщо ви не любите молоко та кисломолочні продукти, обов’язково їжте сардини, щоб отримати кальцій. Ця риба також містить вітамін B12, селен та фосфор.