Артеріальний тиск - це сила тиску крові на стінки кровоносних судин.
Підвищений показник тиску збільшує навантаження на серце і може привести до різних захворювань. Щоб знизити рівень кров’яного тиску, слід уникати певних продуктів, вважають фахівці.
Йдеться про продукти з високим вмістом солі, цукру і насичених жирів і трансжирів.
Доктор Росс Перрі в бесіді з Express розповів, що найгірший вибір для людей з високим кров’яним тиском – це заморожена піца, консервовані соління і супи, алкоголь і кава.
До продуктів з високим вмістом солі відносяться:
- напівфабрикат;
- копчене, в’ялене, солоне м’ясо, включаючи бекон, шинку, сосиски, ковбаси;
- копчена і солона риба, в тому числі сардини, ікра, анчоуси;
- буріто і піца;
- консерви;
- солоні горіхи.
Що стосується продуктів, що містять цукор, то в першу чергу слід обмежити вживання:
- соусу барбекю і кетчупу;
- фруктових соків;
- спортивних напоїв;
- шоколадного молока;
- граноли і пластівців.
До продуктів з високим вмістом насичених жирів відносяться:
- масло (вершкове ,топлене, кокосове і пальмове);
- сало;
- торт;
- печиво;
- жирне м’ясо;
- ковбасні вироби;
- сир.
А до продуктів з високим вмістом трансжирів, які небезпечні для людей з підвищеним артеріальним тиском, в першу чергу відносять:
- випічка;
- попкорн;
- смажені продукти, включаючи картоплю фрі, пончики і курку;
- немолочні вершки для кави;
- маргарин.
“Людям з високим кров’яним тиском краще дотримуватися дієти, що складається з цільнозернових продуктів, свіжих фруктів, листової зелені, нежирного м’яса, і великої кількості води”, – уклав доктор Росс Перрі.