Чиста кров важлива для захисту організму від небезпечних патологій, констатують фахівці.
Деякі продукти допомагають «чистити» кров від надлишків цукру, холестерину, а також потенційних токсинів – розповіли медичні експерти грецького порталу Pronews. Одним із таких продуктів вони назвали буряк.
Медики зазначили, що буряки найкорисніше їсти сирими. У такому вигляді вона ефективно сприяє підвищенню рівня гемоглобіну. Буряк відрізняється високим вмістом заліза та фолієвої кислоти – це один із суперпродуктів для підтримки здорового кровотворення.
Ще одним продуктом, що «чистить» кров, був названий часник. Пряний овоч має антибактеріальні властивості, діючи як природний антибіотик, а його компонент аліцин стимулює виробництво лейкоцитів.
Ефект детоксикації дає і споживання капусти, броколі. У складі цього продукту є сульфорафан – сполука, яка активізує виведення з організму потенційних токсинів.
Крім того, кров робить “чистою” вживання клітковини. Проходячи через травний тракт, вона як губка вбирає багато забруднюючих організм речовин, перешкоджає всмоктування в кров великої кількості цукру і холестерину. Фахівці порадили включати до раціону такі продукти з клітковиною як грейпфрути, ананаси, апельсини, помідори.
Також до списку «чистильників» крові увійшли імбир, лимон, бурий рис, кардамон – усі вони містять специфічні сполуки, здатні зв’язувати та виводити з організму токсини.