Оскільки в смаженій картоплі міститься велика кількість вуглеводів і жиру, вона вважається досить серйозним навантаженням для травної системи.
Тому її вкрай небажано вживати з наступними продуктами:
М’ясо
З’ївши смажену картоплю з м’ясом, організму доводиться переварювати відразу і жири, і білки, і вуглеводи, що є досить важким завданням для травлення. Як результат — можуть виникнути застійні процеси з затримкою їжі та бродіння в кишечнику.
Квашені помідори
Крохмаль не можна поєднувати з кислими продуктами, оскільки вони заважають його засвоєнню. Саме тому їсти соління зі смаженою картоплею — погана ідея.
Алкоголь
Смажена картопля сама по собі вже є серйозним навантаженням для організму, в тому числі й для нирок. А в поєднанні з алкогольними напоями — це просто подвійне випробовування для них.
Хліб
Хліб — ще один продукт, який містить крохмаль. Поєднувати крохмаль з крохмалем — дуже погана ідея, адже шлунку доведеться виділяти більшу кількість кислоти, що в кінцевому підсумку призведе до пошкодження його слизової оболонки.