Кишківник — життєво важливий орган, який виконує багато корисних функцій, зокрема він є першою лінією оборони імунітету, тому його потрібно берегти.
Для цього важливо переглянути свій раціон та виключити з нього кілька напоїв, здатних «зруйнувати» його здоров’я.
Дослідники з’ясували, що порушити роботу кишківника можуть штучні підсолоджувачі, такі як аспартам, сахарин та сукралоза.
Річ у тім, що вони здатні змінювати мікробіом органу, а це негативно позначається на самопочутті людини. Ці підсолоджувачі часто зустрічаються у дієтичних газованих напоях.
Експерти розповіли, що штучні підсолоджувачі — у концентрації, еквівалентній двом банкам дієтичного газування, сприяють тому, що два шкідливі типи кишкових бактерій починають прикріплюватися до епітеліальних клітин, що вистилають стінки кишківника, і пошкоджують їх.
Потім бактерії можуть проникнути в кровообіг і викликати запальний процес у лімфатичних вузлах та органах.