Холестерин необхідний організму для правильної роботи, але його стабільно високий рівень може привести до закорковування артерій, що підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Відомо, що деякі продукти можуть знижувати вміст цієї речовини в крові.
Наприклад, недавно було виявлено, що подібною дією володіє звичайний баклажан.
До такого висновку вчені прийшли в ході дослідження, опублікованого в журналі “бразильської спільноти кардіологів”.
За словами фахівців, баклажани багаті вітамінами В1 і В6, мінералами й антиоксидантами.
Свій експеримент вчені поставили на кроликах.
Спочатку тварин тримали на “холестериновій” дієті, а потім одній групі почали давати по 10 мл соку баклажана кожен день протягом двох тижнів.
У підсумку було виявлено, що у кроликів, які пили сік, рівень “поганого” холестерину в крові значно знизився.