Квашена капуста давно відома своїми корисними властивостями.
Завдяки бродінню в продукті лише підвищується кількість вітамінів і мінералів. Дієтологи розповіли про її вісім переваг, які позитивно впливають на здоров’я людини.
Квашена капуста здатна поліпшити функціонування шлунково-кишкового тракту і нормалізувати травлення.
Завдяки вітаміну B6, що входить до складу, продукт розщеплює білки, з цієї причини його можна використовувати як гарнір до м’ясних страв.
Він допомагає зменшувати показники холестерину в організмі і покращує роботу серця і судин.
У квашеній капусті міститься вітамін U, що сприяє боротьбі із зимовою депресією, відновлює нервову систему і підвищує опірність стресам.
Також вона має вітаміни A, B, C, K, калій, цинк, залізо та інші макро – і мікроелементи. Блюдо можна використовувати в якості профілактичного засобу від більшості простудних хвороб.
У 100 г продукту всього 19 калорій. Його можна рекомендувати бажаючим позбутися зайвої ваги. Квашена капуста збагачена винною кислотою, що допомагає боротися з жировими відкладеннями.
Також вона має в складі клітковину і низький вміст вуглеводів. З цієї причини її можна додавати в раціон людям, що страждають від цукрового діабету. Продукт використовується в якості маски для обличчя, що допомагає від прищів і пігментних плям.
За рахунок вітаміну PP відбувається зміцнення нігтів і волосся.
Квашена капуста має очищаючі властивості, збагачуючи клітини поживними речовинами і регенеруючи їх.
При цьому вона має протипоказання. Її не рекомендується вживати людям, що страждають від печії і гастриту, при виразці шлунка, хворобах нирок, печінки і підшлункової залози.
В іншому випадку можна зіткнутися з набряками, пухлиною і легким болем в животі.