Лікар-терапевт Марина Малигіна назвала продукти, які необхідно включити до раціону для покращення роботи печінки.
Насамперед фахівець рекомендує вживати білу рибу нежирних сортів (наприклад, судак та мінтай). Хліб краще купувати житній та пшеничний, а м’ясо та птицю бажано їсти в обробленому вигляді (фрикадельки або парові котлети).Повний перелік корисних для печінки продуктів:
- Супи на овочевому бульйоні чи з фрикадельками.
- Олія рослинна (краще оливкова), трохи вершкового масла.
- Яйця у вигляді омлету з обмеженням жовтка.
- Овочі - сирі, відварені, тушковані. Краще у подрібненому вигляді.
- Фрукти та солодощі – мед (не натще), мармелад, зефір, пастила, варення.
- Молочні продукти - молоко питне, знежирений сир, кефір, кисле молоко, йогурти (без наповнювача).
- Напої – чай чорний та зелений, відвар шипшини.