Лікар-дієтолог, нутріціолог Марина Макіша розповіла, які продукти слід додати до раціону для відновлення клітин печінки
За її словами, для здоров'я печінки потрібно їсти томатну пасту та нежирний сир. У томатній пасті міститься лікопін - антиоксидант, що ефективно відновлює клітини печінки.
Лікопін ефективний, навіть якщо людина приймала алкоголь. У нежирних сортах сиру дотримується така амінокислота, як метіонін. Ця речовина прискорює метаболізм, допомагає схуднути.
Ці продукти корисні через те, що часто печінка ушкоджується зі зловживання солодким, фастфудом або алкоголем.
У таких випадках вся глюкоза зі швидких вуглеводів відразу потрапляє до печінки і лише там трансформується у жирні кислоти. Це може призвести до жирової хвороби печінки. Названі продукти саме від цього і захищають.