Лікар-дієтолог, доктор медичних наук Маргарита Корольова розповіла про продукти, які допоможуть регулювати рівень цукру в крові.
За її словами, людям із підвищеним рівнем цукру слід вживати продукти з низьким глікемічним індексом. Так, фахівець порадила цій групі людей замінити відварену картоплю та макарони на овочі, які мають у складі грубу клітковину.
"Їх можна їсти чотири рази на день, підтримувати почуття ситості протягом доби, не доводячи організм до гіпоглікемії - зниження рівня глюкози в крові"
Також лікар порадила додати до раціону зелені яблука та груші. Це саме ті фрукти, які мають низький індекс глікемії.
«При цьому вони мають бути твердими, хрусткими, їх треба жувати. Рослинна клітковина не повинна бути м'якою та зруйнованою», — пояснила дієтолог.
Королева додала, що фрукти слід ретельно пережовувати, так вони краще насичують організм, оскільки ротову порожнину краще сприймає органолептичні властивості продукту. І такі прості вуглеводи не провокуватимуть різких стрибків цукру в крові.
Лікар також зазначила, що людям із підвищеним рівнем цукру у крові варто виключити продукти з високим глікемічним індексом. Наприклад, рафіновані солодощі та хлібобулочні вироби.
«Також не можна їсти в надлишку солодкі фрукти та ягоди, краще віддавати перевагу кисло-солодким.
Коренеплоди необхідно вживати в сирому вигляді, наприклад, як нарізку, щоб вони максимально зберегли рослинну клітковину. Тоді вони цілком допустимі у раціоні», — додала Корольова.