Є кілька причин, чому фрукти, ягоди та овочі повинні бути у вашому щоденному раціоні, але цей продукт особливий.
Авокадо – універсальний плід, який може зменшити рівень холестерину.
Про це йдеться у новому дослідженні, опублікованому в журналі Американської кардіологічної асоціації.
В експерименті 500 учасників споживали велике авокадо щодня.
Інші 500 учасників не додавали його до свого раціону, щобільше, вони скоротили його споживання до одного разу на місяць.
Після закінчення шестимісячного періоду було виявлено, що учасники, які регулярно вживали авокадо, загалом дотримувалися здорової дієти, і в результаті рівень холестерину знизився.
"Загалом це хороше дослідження, оскільки воно було рандомізовано та контролювано за участю великої кількості людей", - розповідає медик Сара Глассер, яка висвітлювала експеримент.
Вона зазначила, що "учасники кожної групи також мали такі базові дієти, набравши близько 50% за індексом здорового харчування".
З іншого боку, Глассер каже, що одним із суттєвих недоліків цього дослідження було те, що вони не збирали дані про вживання ліків, включаючи добавки та статини протягом 6-місячного випробування.
Щодо того, як авокадо знижує рівень холестерину, Глассер каже:
"Авокадо збільшує швидкість розщеплення багатих на тригліцерид ліпопротеїнів і перешкоджає печінці виробляти більше ЛПДНЩ (ліпопротеїни дуже низької щільності - це основні ліпопротеїни, що здійснюють транспорт екзогенних що у них менше ЛПНЩ.").
Фахівці також додають, що людям з підвищеним рівнем холестерину слід уникати частого вживання таких продуктів як червоне м'ясо, плавлений сир, десерти з високим вмістом цукру, а зосередитися на здоровій їжі.