Однією з причин виникнення захворювань печінки є фрукти. Про це заявила лікар-ендокринолог.
Так, за її словами, у складі фруктів знаходяться вуглеводи, глюкоза і фруктоза.
Якщо їсти їх у великих кількостях, останнє здатне привести до неалкогольної жирової хвороби печінки.
Для того, щоб уникнути проблеми, необхідно розділяти фрукти при вживанні, а також уникати надмірної любові до них.
“У кісточкових фруктах більше міститься глюкози і менше фруктози – розповіла експертка.
– А в зерняткових – більше фруктози і менше глюкози”. Наприклад, в яблуках більше фруктози, в абрикосах – глюкози.
Медик пояснила, що глюкоза переробляється під дією інсуліну.
Після цього вона перетворюється в енергію і жирові запаси.
Лікар перерахувала причини хвороб органу: за її словами, фруктоза вся захоплюється білками печінки.
Лікарка порекомендувала вживати фрукти разом з іншими продуктами.
За словами лікаря, уникнути хвороб печінки допоможе білок.