Якщо у вас високий кров’яний тиск, який також відомий як гіпертонія, Вам слід подумати про внесення деяких змін у свій щоденний раціон, щоб уникнути небезпечних стрибків кров’яного тиску.
Гіпертонія – дуже серйозне захворювання, що підвищує ризик смертельних ускладнень. Високий кров’яний тиск створює додаткове навантаження на кровоносні судини і життєво важливі органи. Це підвищує ризик серцевого нападу або інсульту, тому дуже важливо стежити за своїм тиском.
Одним з кращих продуктів на сніданок для гіпертоніків є яйця. Вони повні поживних речовин і антиоксидантів, а також поживних речовин, що поліпшують кровообіг.
За словами лікаря-дієтолога доктора Сари Брюер, яйця особливо багаті калієм і залізом, які ідеально підходять для захисту від високого тиску. Калій допомагає виводити натрій через нирки, що знижує ризик затримки рідини.
"Яйця – хороша їжа, якщо у вас високий кров’яний тиск. У свій час вживання яєць вважалося шкідливим для серця і кровообігу, грунтуючись на припущенні, що насичені жири шкідливі. Нове розуміння передбачає, що надлишок цукру шкодить здоров’ю в довгостроковій перспективі. Зростає кількість свідчень того, що яйця є поживною їжею, незалежно від того, є у вас гіпертонія чи ні".
Одне яйце містить близько 70 мг калію і 6 г білка. Білок допомагає довше відчувати ситість, а це означає, що у вас менше шансів перекусити. Ожиріння збільшує ризик серцевих захворювань і високого кров’яного тиску. Однак якщо у вас діабет, вам слід уникати вживання більше двох яєць в день.