Правильне харчування — основний чинник, що впливає загальний стан організму.
Є продукти, які покращують роботу серця, а є ті, що негативно на нього впливають.
Що варто обмежити у раціоні, щоб мінімізувати ризик серцево-судинних захворювань?
Експерти розповіли, що «підірвати» здоров’я серця може регулярне вживання ковбасних виробів.
Такі продукти містять велику кількість насичених жирів, які підвищують в організмі рівень «поганого» холестерину.
А ще оброблене м’ясо збільшує ризик діабету та провокує проблеми зі шлунком.
Також до цього списку входить газування та фруктові соки.
У цих напоях дуже багато цукру, а він негативно відбивається на роботі серцево-судинної системи, збільшуючи ризик захворювань на 20%.
Крім цього, в раціоні варто обмежити консерви, тому що в їхньому складі багато натрію та жирів, які шкідливі для серця.
Особливо такими продуктами не варто захоплюватися людям, у яких підвищений тиск.