Багато хто вважає, що морозиво не містить нічого корисного і може лише нашкодити. Ось кілька фактів, які доводять протилежне.
Хороше та якісне морозиво має високу харчову цінність, оскільки складається з натуральних продуктів. Відповідно, воно добре засвоюється і позитивно позначається на травній системі . Справжній пломбір містить безліч вітамінів та корисних речовин, зокрема залізо, кальцій, фосфор та інші.
Деякі медики вважають, що ласощі роблять слизову оболонку менш чутливою до перепадів температур, тим самим гартуючи слабке горло . Саме тому лікарі рекомендують частіше їсти морозиво тим, хто постійно страждає від простудних захворювань.
Американські дослідники також виявили у морозиві особливу речовину «л-триптофан». Це амінокислота, яка стимулює вироблення серотоніну. Саме тому невелика порція десерту приводить людей у прекрасний настрій і піднімає настрій на весь день. Такий природний транквілізатор заспокоює нерви, допомагає подолати стрес і навіть може вилікувати безсоння.
Морозиво має легкий судинозвужувальний та болезаспокійливий ефект. Тому його рекомендують їсти за наявності носових кровотеч або м’язових болях. Для жінок морозиво корисне тим, що воно здатне полегшити навіть ПМС.