Вражаючі переваги незвичайного овочевого соку приємно здивують шанувальників здорового харчування.
Так, у картопляного соку смак на любителя. Але це гідний інгредієнт для змішування, який наситить поживними речовинами овочеві напої. При готуванні не треба чистити бульби, у них більшість вітамінів С і В, калію, кальцію, заліза, фосфору, міді, сірки, а також фітонутрієнтів та органічних сполук.
Користь картопляного соку:
Для здоров’я шкіри. Сік із картоплі допомагає від сухості шкіри, зморшок, пігментних плям. Він добре зсередини зволожує шкіру, допомагає від псоріазу, екземи, прищів, захищає шкіру від інфекцій.
Для краси волосся. Картопляний сік допомагає від лупи, запалень. Наносячи цей сік на волосся від коріння до кінчиків, ви покращуєте блиск і силу локонів. Після нанесення волосся дайте йому постояти 10-20 хвилин, як змити.
Захищає від раку. У традиційній європейській медицині картопляний сік використовується для лікування шлунково-кишкових захворювань, у тому числі раку товстої кишки та шлунка. В овочі багато речовин, що мають антиоксидантну, протизапальну та протиракову активність, які використовуються для зменшення розміру пухлин.
Як приготувати картопляний сік
Це напій вимагає трохи більше зусиль, ніж інші соки, але він того вартий. Отже, картопля не треба чистити, а просто добре вимити та видалити очі.
На 4 порції потрібно:
- 2 великі картоплини.
- 2 склянки води.
- інші овочі (селера, шпинат, капуста) за бажанням.
Спосіб приготування:
- Наріжте картоплю на дрібні шматочки зі шкіркою;
- Додайте його та воду в кухонний комбайн та готуйте 2–3 хвилини;
- Процідіть масу через сито чи марлю, щоб одержати сік;
- Поставте в холодильник на 2-3 години, перемішайте і можете пити.