Відомо, що багато спецій корисні для здоров’я. Однак далеко не всі знають про їх реальні властивості.
Однією з найпопулярніших приправ є гвоздика. Вона містить велику кількість антиоксидантів, які можуть захистити життєво важливі органи від дії вільних радикалів. Особливо це стосується печінки.
Відповідно до досліджень, гвоздика має гепатопротекторну дію. Як пояснили вчені, спеція здатна поліпшити ліпідний профіль і захистити печінку від пошкоджень.
Крім того, гвоздика має протизапальний і болезаспокійливий ефект. Дослідження екстрактів гвоздики, що вводяться лабораторним щурам, показують, що присутність евгенолу знижує запалення, викликане набряком. Також було підтверджено, що евгенол може зменшувати біль за рахунок свого впливу на рецептори.