Споживання спецій має багато переваг здоров'ю. Це майже джерело зцілення, яке надає смаку стравам і зцілює вас, коли ви хворі. Але якщо ви вживаєте дуже багато кожної спеції, ви можете ризикувати своїм здоров'ям. Фахівці розповіли про дію гострого перцю, що є джерелом зцілення.
Гострий перець, який дуже багатий на клітковину, відмінно захищає організм від інфаркту та раку. Він також корисний здоров'ю кишечника. Є багато причин, чому ви повинні їсти цю спецію. Медики назвали вагомі причини, чому ви не повинні пропустити цю спецію зі свого будинку:
Схуднення
Вживання гострої їжі – це простий спосіб спалити зайвий жир. Звичайно, ніщо не замінить фізичні вправи та здорове харчування, але капсиноїди, що містяться в перці, не зашкодять. Вони відомі тим, що збільшують витрату енергії та зменшують жирові відкладення.
Підвищення больового порога
У це важко повірити, адже вживання гострої їжі саме по собі є болючим для деяких людей. Проте експерти припускають, що капсаїцин виявить у нашому мозку особливу речовину, відповідальну за болючі емоції.
Зміцнення імунної системи
Насолоджуючись гарячими стравами, ваш організм збагачується антиоксидантами. Це особливо корисно в сезон грипу, оскільки антиоксиданти захищають нас від мікробів, які атакують наш організм. Тому корисно вживати гіркий та гострий перець, щоб захистити себе від вірусів.
Збільшення тривалості життя
У дослідженнях фахівці показали, що у тих, хто їв біттери 6-7 днів на тиждень, рівень смертності був на 14% нижчим. Дослідження спостерігали за шанувальниками гострої їжі незалежно від інших факторів ризику.
Зниження споживання цукру
Експерти стверджують, що час від часу додавання в меню гострих страв може допомогти подолати потяг до солодкого. Тому додавайте гіркоти у свої страви.