Рак веде себе по-різному в залежності від того, де він розташований в організмі, але раннє виявлення хвороби є ключем до виживання при всіх видах раку.
Рослинні сполуки стали предметом пильної уваги через їхню здатність запобігати хворобам. Згідно з деякими дослідженнями, груші можуть захистити від багатьох видів раку.
Хоча універсального підходу до лікування раку немає, споживання рослинної їжі показало багатообіцяючі результати боротьби з раковими клітинами. У деяких дослідженнях повідомляється про сприятливий вплив груш проти різних видів раку.
Дослідження показують, що груші містять сполуки, що борються з силою, які можуть допомогти запобігти смертельному раку.
Груші вітаються дієтологами, тому що вони містять багато корисних рослинних сполук, таких як катехіни.
Ці потужні антиоксиданти знижують кров'яний тиск, покращують здоров'я кровоносних судин та перешкоджають утворенню тромбів.
Але дослідження показують, що вони можуть захистити від колоректального раку і раку легких.
У 2007 році дослідження понад 478 000 людей показало, що більш високе споживання яблук і груш пов'язане з нижчим ризиком раку легенів.
Автори дослідження у «Міжнародному журналі раку» зазначили: «Захворюваність на рак знизилася завдяки більшому споживанню яблук та груш, а також коренеплодів.
«Результати цієї оцінки додають докази значного зворотного зв'язку споживання овочів та захворюваності на рак легенів у курців».
Ці захисні ефекти також приписують антиоксиданту антоціаніну, який, як відомо, перешкоджає утворенню та зростанню пухлин.
Це особливо корисно для здоров'я товстої кишки, оскільки дослідження показали, що ця сполука дуже ефективно уповільнює ріст ракових клітин усередині травного тракту.
Більше того, вітамін С у фруктах бореться з вільними радикалами, які піддають клітини окислювального стресу та прокладають шлях до хронічних захворювань.