Строк придатності кухонної губки менший, ніж ви підозрювали.
Губка – незамінна річ на кухні, що має певні функції залежно від кольору. Якщо ви думали, що коли ганчірка миє посуд, то заразом очищається і сама, це зовсім не так. Насправді в губці накопичується велика кількість бактерій, пише Телеграф.
Коли потрібно міняти губку для миття посуду? Відповідь – через тиждень, максимум – два.
Так, у губках можуть бути залишки їжі, що у поєднанні з теплою водою сприяє процвітанню бактерій. За різними оцінками, на 1 квадратному сантиметрі кухонної губки може "проживати" до 45 мільйонів бактерій, у тому числі це можуть бути мікроб групи кишкової палички.
Враховуючи сприятливе для бактерій середовище кухонної губки, варто часто її замінювати. Рекомендується викидати губку для миття посуду через один-два тижні після використання. Як зрозуміти, що ганчірці пора в урну? Якщо на ній залишаються залишки їжі та рідини, можете відправляти губку у відро для сміття.
Для найекономніших підійдуть лайфхаки з продовження строку придатності кухонної губки. Ось кілька простих кроків:
- Розігрійте вологу губку в мікрохвильовій печі протягом двох хвилин.
- Очистіть губку в посудомийній машині: залиште на верхній полиці та увімкніть режим сушіння.
- Замочіть губку в розчині з 1/2 чайної ложки відбілювача і 1 літра води.