Полуниця і чорниця багаті корисними рослинними сполуками під назвою антоціани, які надають ягодам яскраві червоні, сині й пурпурні відтінки.
Науковці пов’язали їх із поліпшенням здоров’я людини.
Дослідники з Королівського університету Белфаста в Північній Ірландії з’ясували, що у людей, які вживали продукти, багаті флавоноїдами, був нижчий кров’яний тиск.
Вчені визначили, що жінки, які їли понад три порції чорниці або полуниці на тиждень, мали на 34% менший ризик серцевого нападу у порівнянні з тими, хто їв менше.
До того ж речовини антоціани, судячи з усього, роблять кровоносні судини еластичнішими та сприяють нормалізації артеріального тиску.
Окрім цього, науковці припустили, що кишківник може частково відповідати за сприятливий вплив флавоноїдів на кров’яний тиск.