Коли мова заходить про протизапальні продукти, багато людей відразу думають про оливкову олію, лосось і різні овочі. Однак дослідження показують, що ефективним засобом від запалень є і популярний інгредієнт для випічки, який є в кожному будинку.
Мова йде про харчову соду. Але це не означає, що для протизапального ефекту потрібно відправитися кухню і пекти тістечка, додаючи туди соду. Дослідники виявили, що вживати цей продукт потрібно не в складі випічки, а іншим способом.
Під час експерименту учасникам давали таку суміш протягом двох тижнів. Це позитивно вплинуло на імунні клітини, відомі як макрофаги, що, в свою чергу, допомогло організму викликати протизапальні реакції.
Також харчова сода допомагає впоратися з іншими недугами. А саме, з печією, розладом шлунка і виразкою. Крім того, вона може допомогти в профілактиці захворювань нирок. Фахівці попереджають, що цей розчин потрібно приймати не довше місяця і його не слід пити натщесерце.