Чому висівки переважають над вівсянкою
Овес містить харчові волокна, які необхідні для підтримки нормальної маси тіла. Крім клітковини, вівсяні висівки багаті на мінерали, особливо калієм і залізом, а також вітаміном В1, який відповідає за нормалізацію нервової системи. Його недолік виявляється хронічною втомою.
Різниця між вівсяними висівками та вівсянкою полягає в тому, що вівсяні висівки — це зовнішній шар зерна, тобто плодовита та насіннєва оболонка, яка є кориснішою. Вівсянка є очищеним зерном вівса.
Захищає здоров’я серця
Згідно з дослідженням вчених, у людей, які регулярно вживають висівки, ризик розвитку діабету II типу нижчий, ніж у тих, хто віддає перевагу вівсянці. Необроблений овес також позитивно впливає на зниження рівня інсуліну та глюкози у крові.
Дослідження також показало, що вживання вівсяних висівок знижує у вагітних жінок рівень цукру в крові, що захищає їх від так званого гестаційного діабету.
Люди, чий раціон багатий на вівсяні продукти, схильні до розвитку інсульту на 21% менше, ніж інші. Вони також рідше схильні до ішемічної хвороби серця, атеросклерозу та гіпертонії.
Вівсяні висівки також мають протиракову дію. Клітковина, що міститься в них, сприяє виведенню канцерогенних сполук з організму. Це знижує можливість розвитку колоректального раку на 12%.
Крім того, вівсяні висівки особливо допомагають людям, які страждають на хворобу Крона, і нормалізують роботу кишківника.