Дієтолог з клініки Клівленда Максін Сміт поділилася, що звичайний персик має безліч переваг для серця та імунної системи, а також може забезпечити захист від декількох захворювань, що сприяє довголіттю.
Деякі з переваг можуть бути пов’язані зі складом клітковини фруктів. Розчинна клітковина допомагає стабілізувати рівень цукру в крові й контролювати рівень холестерину, а нерозчинна клітковина сприяє травленню і допомагає запобігти запорам, – зазначила вона.
Також, за словами фахівця, персики багаті на вітамін C та інші антиоксиданти, які можуть допомогти запобігти серцевим захворюванням, інсульту та раку. Антиоксидант бета-каротин, що надає персикам золотисто-помаранчевого кольору, при вживанні перетворюється на вітамін А, допомагаючи зберегти зір.
Як правило, чим дозріліший плід, тим більше антиоксидантів він може містити. Два антиоксиданти, що містяться в персиках – каротиноїди і кавова кислота — мають протиракові властивості. Вобмежують зростання доброякісних пухлин шкіри, а також запобігають їхньому перетворенню на злоякісні, – додала експерт з харчування.
Крім того, згідно з дослідженнями, поліфеноли, що містяться в персиках, мають здатність вбивати ракові клітини, залишаючи здорові недоторканими.
До того ж, науковці вважають, що одна чашка нарізаного персика містить 319 мг калію, що становить приблизно 6,8% від рекомендованої дози в 4700 мг на день для дорослої людини. Він, своєю чергою, знижує кров’яний тиск, ризик інсульту та появу каменів в нирках.