Лікар назвав один із невидимих факторів розвитку онкології. Про це повідомляє лікар-гастроентеролог.
За його словами, захворювання може бути викликане зайвим споживанням простих вуглеводів. Одним із їх джерел є солодке. Торти, тістечка, морозиво та печиво у величезних кількостях можуть спричинити утворення ракових клітин в організмі, наголосив фахівець. Також при вживанні великої кількості солодкого в організмі формуються структури кінцевих продуктів глікування. Вони можуть спричинити додаткове запалення.
«Доведено роль взаємодії кінцевих продуктів глікування у розвитку та прогресії таких видів раку, як рак грудей, меланома, гепатоцелюлярна карцинома, рак підшлункової залози, кишечника та легень», – наголосив експерт.
Для профілактики онкологічних захворювань та розвитку гіперглікемії лікар порадив переглянути свій раціон харчування.