Броколі – це чудовий дієтичний продукт. Цей вид капусти допоможе схуднути та підтримати здоров’я. Розповідаємо, чим корисна броколі та як її правильно готувати.
Броколі містить величезну кількість корисних речовин і всього 28 ккал у 100 г продукту. Найбільше в броколі вітамінів С і К, також до її складу входять каротеноїди, фолієва кислота, клітковина, калій.
Як правильно готувати броколі
Потрібно відзначити, що броколі можна їсти в сирому вигляді, додаючи її в різноманітні салати — так ви отримаєте більше користі від цього продукту. Перед вживанням або приготуванням важливо правильно розділити овоч на окремі суцвіття, адже в іншому випадку він виділить речовину сульфурофан, яка вважається отруйною для деяких тварин. Спочатку відріжте сам стрижень, а потім акуратно розділіть на окремі частини без ножа.
Щоб броколі зберегла при приготуванні свої корисні властивості, її необхідно варити або готувати на пару.
Як варити броколі
Налийте воду, підсоліть до смаку, доведіть до кипіння і лише тоді опускайте в неї суцвіття. Дорослу головку капусти броколі варять не більше 5 хвилин, але якщо вона велика і ви не поділяли її на окремі суцвіття — тоді цей час збільшується до 10 хвилин. Якщо ви не вживатимете в їжу броколі відразу після приготування, фахівці радять зберігати її в прохолодній воді — так вона залишиться хрумкою і збереже свої корисні властивості.
Як приготувати броколі на пару
Якщо ви хочете, щоб капуста броколі зберегла всі корисні властивості, рекомендується готувати на пару. Приготування не займає багато часу та сил:
- влити воду в чашу пароварки, увімкнути пристрій;
- акуратно розділити капусту броколі на окремі суцвіття, 2-3 рази промити в прохолодній воді;
- перекладіть броколі в сито пароварки, встановіть над чашою, де закипіла вода;
- закрийте кришку пароварки, таймер встановіть на 5 хвилин;
- щоб приготувати цілу головку капусти броколі — таймер повинен стояти на 10 хвилин;
- після закінчення приготування дайте овочу настоятися (3 хвилини);
- коли страва готова, її можна підсолити, приправити насінням кунжуту чи льону, збризнути олією.