Продукти, до складу яких входять так звані «хороші» вуглеводи, потрібно вживати щодня. Якщо ними замінити жирну їжу, то можна домогтися зниження кількості одержуваних за день калорій і схуднути. Медики назвали 5 таких корисних продуктів.
Вуглеводи вважаються основним джерелом енергії для організму людини. Умовно їх можна розділити на «погані» і «хороші». У першу групу входять продукти, що містять рафіновані, швидкі вуглеводи. У них багато цукру і мало корисних речовин. Це різні солодощі, а також вироби з білого борошна, чіпси, білий рис та інші.
Вони швидко переробляються, але підвищують рівень цукру в крові, що веде до накопичення підшкірного жиру. У свою чергу “хороші” вуглеводи мають низький глікемічний індекс, вони довше засвоюються, в них багато клітковини, що благотворно впливає на обмін речовин.
Медики рекомендують замінити “погані” вуглеводи “хорошими”, ввівши в свій раціон різні овочі, в тому числі кабачки, капусту, баклажани і гриби, а також зелень, сливи, абрикоси, висівки, бобові, зернові, гарбуз, бурий ризик і перловку.
Багаті вуглеводами продукти прекрасно підходять для схуднення і подальшого контролю ваги. До 5 найважливіших джерел хороших вуглеводів дієтологи відносять цільнозернові продукти, фрукти, квасоля та інші бобові, гарбуз і зерна.