Не завжди буває так, що вдається придбати у магазині стигле та м'яке авокадо. Утім, цей процес легко можна пришвидшити у домашніх умовах. Найголовніше те, що це ніяк не впиває на якість продукту і в смаку він нічим не гірший.
Фудблогерка Тетяна Перчик (tanya.perchik) на своїй сторінці в Instagram поділилася лайфхаком, який зробить тверде авокадо стиглим за декілька днів, пише ОБОЗ.
У чому полягає лайфхак?
Спосіб 1
У першому випадку авокадо потрібно буде помістити у поліетиленовий пакет. У процесі продукт виділятиме газ етилен, який якраз сприяє дозріванню. Окрім цього, можна також скористатися паперовим пакетом. Його цупкий матеріал краще перешкоджає виходу етилену і плід дозріє швидше. На це піде близько п'яти днів.
Спосіб 2
Другий випадок – це покращена версія першого. Лайфхак полягає у тому, щоб покласти у пакет з авокадо ще фрукти, особливо банани чи яблука. Процес дозрівання пришвидшиться до трьох днів.
На замітку: у обох випадка пакет потрібно щільно закривати та зберігати таким чином авокадо температури. Прямі сонячні промені потрапляти на пакет не повинні.