Експерти розповіли про цікавий спосіб, яким досвідчені городники прискорюють дозрівання зелених помідорів прямо на кущах, сховавши їх у пакети.
Вони пояснили, що фітофтора, яка збуджується вологістю та холодом, може спричинити ушкодження та загибель значної кількості томатів. Однак є хитрість, якою користуються садівники, щоб зберегти свої врожаї.
За їхніми словами, досвідчені городники просто надягають звичайний фасувальний пакет на плодову кисть томату. Після трьох днів плоди починають змінювати колір на коричневий.
Якщо серед упакованих плодів знаходиться один дозрілий томат, то процес дозрівання зелених плодів відбувається швидше завдяки природному ефекту газування етилену, що виділяється зрілими томатами. Однак можна просто помістити один стиглий томат в пакет і залишити його разом з іншими плодами на три або чотири дні.