Борошняні вироби, що містять дріжджі і цукор, а також інші продукти можуть бути шкідливі при лікуванні антибіотиками і після їх курсу, попереджають фахівці.
Згідно з рекомендаціями лікаря дієтолога, під час і після лікування з використанням антибіотиків слід виключити з раціону деякі продукти – вони шкідливі тим, що їх споживання посилює негативні ефекти, пов’язані із застосуванням даного виду ліків.
Говорячи про шкоду борошняних і солодких виробів в таких обставинах, лікар пояснила: їх присутність в раціоні може посилювати розвиток кандидозу – дріжджової інфекції, яка провокована прийомом антибіотиків.
Крім цього названі продукти заважають організму правильно засвоювати дані ліки, сприяють появі нудоти, болю в животі, порушення серцевого ритму, якщо споживаються на тлі лікування ними, помітила фахівчиня.
“Після курсу прийому антибіотиків необхідно допомогти організму впоратися з його наслідками. Тут знадобляться продукти-пробіотики, що поліпшують травлення. Необхідно вживати квашену капусту, шпинат, артишоки, цільнозернові крупи, йогурти, кефір, термічно оброблені фрукти і овочі, петрушку, обліпиху», – порадила фахівчиня.