Багато популярних продуктів, як стверджують фахівці, можуть спровокувати розвиток цукрового діабету. Медики навіть перерахували ті з продуктів харчування, які найкраще виключити зі свого щоденного раціону з метою профілактики цього небезпечного захворювання.
Наприклад, відзначається, що в складі фруктів міститься велика кількість клітковини, мінералів і вітамінів. Тому про них часто говорять, як про найздоровіші продукти. Однак велика частина фруктів при цьому містить в своєму складі велику кількість натурального цукру, про що слід пам’ятати.
Наприклад, стверджують медики, щоб уникнути різкого підвищення рівня цукру в крові, слід уникати надмірного вживання ананасів і дині. Крім усього іншого, лікарі настійно рекомендують відмовитися від переїдання сухофруктами – в них цукру ще більше, ніж в свіжих аналогах. Не варто старатися і з соками, особливо свіжовичавленими, оскільки вони, і зовсім, перетворюються в концентровані цукрові напої, оскільки натуральний цукор виходить саме з рідиною.
Нарешті, додають фахівці, не варто забувати і про те, що, крім цукру, в фруктах міститься рекордна кількість фруктози, яка також має здатність провокувати різкий стрибок цукру в складі крові.