90% людей п'ють чай неправильно.
Чай — повсякденний напій практично кожної людини, але якщо 90% людей п'ють його неправильно. Іранські фахівці вважають, що неправильне вживання даного напою може спричинити ризик розвитку онкологічних захворювань.
Вчені стверджують, що гарячий чай може спричинити рак. Так, одна чашка гарячого напою на день підвищує ризик розвитку раку стравоходу, а якщо його температура варіюється в межах 65-69 градусів, то ризик збільшується. Оптимальна температура чаю становить 56-60 градусів.
Дієтолог із Тайваню Чжан Силан впевнений, що будь-який напій, що містить у своєму складі пестициди, може негативно позначитися на здоров'ї людини. Тому потрібно завжди зливати першу заварку чаю і відкривати кришку при приготуванні напою, щоб не накопичувалася водяна пара. Тоді пестициди випаруються. Також експерт порадив купувати лише органічний чай.