Щоб поліпшити стан легенів в період пандемії, слід вживати такі продукти, як часник, куркума, мед та інші.
Вживання правильної їжі є простим способом зміцнити імунітет і поліпшити стан легенів. Саме цей орган є головною мішенню для COVID-19, що провокує небезпечні ускладнення у вигляді пневмонії і дихальної недостатності.
Фахівці радять звернути увагу на продукти, які природним чином очищають легені. Вони радять додати їх у свій щоденний раціон.
Імбир. Його олії допомагають легеням, дихальним шляхам очищатися від токсинів. Крім того, продукт містить вітаміни і мінерали, включаючи калій, магній, бета-каротин, цинк, які зміцнюють імунітет.
Мед. Володіє потужними антибактеріальними властивостями, зменшує дискомфорт, що виникає через проблеми з диханням. Цей продукт також відомий своєю зміцнюючою дією щодо імунітету.
Часник. Його речовина аліцин діє як потужний природний антибіотик, що допомагає боротися з респіраторними інфекціями, які забивають легені, викликають задишку, застій.
Продукти, особливо багаті антиоксидантами. Регулярне вживання вишні, оливок, волоських горіхів, квасолі і сочевиці, зелені допомагає знизити запалення легеневих тканин, полегшити перебіг респіраторних хвороб, прискорити одужання.
Молоко. Рясне пиття стимулює очищення легенів від мокротиння, а кров – від недоокислених продуктів обміну, що скупчуються при пневмонії. Медики не радять кислих напоїв, краще вживати молоко, мінеральну воду (лужну).