Для багатьох людей незвично чути, що банани та ківі можна їсти разом із шкіркою. Натомість лікарі розповідають, що видалення шкірки може значно знизити поживну цінність деяких овочів та фруктів. Пропонуємо дізнатися, що можна їсти разом з шкіркою.
Які овочі та фрукти можна не чистити від шкірки
Картопля
Шкірка картоплі багата на клітковину і залізо, а також калій. Перед приготуванням рекомендується добре промити овоч і витерти чистою серветкою.
Це може прозвучати для багатьох дивно, але вчені пропонують їсти банани разом із шкіркою. Індійські фахівці вважають, що вона є джерелом клітковини і її можна вживати без ризику для здоров’я. Хоча шкірка бананів викликає чимало запитань в експертів.
Морква
Для чищення цього овочу можна використовувати лише проточну воду та скребок. Більшість вітаміну С і вітаміну D, що містяться в моркві, насправді містяться у шкірці.
Кабачки
Кабачок багатий на антиоксиданти. Це пов’язано з високим вмістом води. Щоб очистити кабачки, достатньо промити їх водою і обережно протерти рушником.
Ківі
Шкірка ківі містить багато клітковини, як і сама м’якоть фрукта. Фахівці відзначають, що смак майже не зміниться, а користь від такого споживання збільшиться в рази.
Огірки
Огірки містять багато води, а більшість корисних речовин знаходиться у шкірці, наприклад вітаміни К і А.
Баклажани
Баклажани можна їсти вареними, але чистити їх не потрібно. Через високий вміст води в овочах більшість поживних речовин, таких як клітковина, містяться в шкірці.