У народі кажуть — який вдома хазяїн, такі й кухонні ножі.
Щоб кухонні ножі не псували вашу репутацію та ефективно допомагали при приготуванні різноманітних страв, їх необхідно періодично підточувати. Робити це можна й без спеціальних пристроїв, у ситуації можуть допомогти доволі несподівані предмети, пише НВ.
Завдяки яким предметам можна заточити ножі.
Керамічний посуд
Візьміть глибоку керамічну тарілку або чашку, перегорніть її догори дном і заточіть ніж за допомогою кромки, що виступає. Проводьте лезом ножа по кромці спочатку з однієї сторони, потім з іншої. Не бійтеся трішки придавлювати лезо до посуду, його кромка досить міцна й з легкістю витримує таке навантаження.
Пилка для нігтів
Виберіть найжорсткішу пилку в манікюрному наборі. Покладіть її на тверду та плоску поверхню, однією рукою притримуйте, а іншою водіть лезом ножа по її поверхні. Вже через кілька хвилин ніж стане відчутно гострішим. Не перестарайтеся в процесі підточування та не зіпсуйте обидва предмети через сильні притискання.
Ще один ніж
Візьміть в одну руку ніж, яким збираєтеся заточувати, та поверніть його лезо тупою стороною вгору. В іншу — той, що будете робити гостріше. Потріть його під кутом тридцять градусів об тупий край. Для отримання результату достатньо кілька разів провести лезом по лезу.