U-News » Здоров'я » Що за біла речовина виділяється при смаженні лосося, та чи безпечно це їсти
Всі новини

Що за біла речовина виділяється при смаженні лосося, та чи безпечно це їсти

Не треба хвилюватися, коли під час приготування лосося ви помічаєте виділення білої речовини. Цей феномен зовнішньо може видатися дивним, але насправді це звичайне явище, яке не повинно викликати паніку.

Правильне приготування лосося може бути справжнім викликом – незалежно від того, чи ви готуєте його на грилі, смажите або запікаєте, пише Yahoo, передає UAportal.

Якщо лосось залишити на вогні занадто довго, результат може бути пересушеним та пересмаженим. Але як дізнатися, що лосось приготований ідеально? Термометр тут може стати у пригоді (Міністерство сільського господарства США рекомендує довести температуру внутрішнього шару лосося до 62°C).

Але одна складність, яка може з’явитися під час готування, – це виходження білої речовини з лосося. Ми розкриємо, що це за явище, чи її безпечно споживати, а також подамо поради, як уникнути його.

Що це таке – біла речовина з лосося?

Ця біла речовина, яка з’являється на поверхні лосося, називається альбуміном. Це вид білка, який зустрічається у рибі (наприклад, в яйцях, яловичині та молоці). Поки лосось сирий, альбумін невидимий – він виникає лише під час обробки теплом. Коли лосось вариться, альбумін переходить з рідкого стану в напівтвердий. Його виходження пов’язане зі скороченням м’язових волокон риби. І чим вища температура готування, тим більше альбуміну виходить на поверхню.

Чи безпечно їсти альбумін?

Так, альбумін безпечний для споживання. Навіть якщо вона може зіпсувати зовнішній вигляд страви, альбумін не впливає на смак і не має неприємного запаху. Якщо хочете, легко видалити альбумін, витріть оброблену рибу дрібними рухами паперового рушника або шкребком.

Як уникнути виділення альбуміну з лосося

Хоча неможливо повністю уникнути виходження альбуміну на лосося, ось декілька порад, як зменшити його виражений вигляд:

  1. Не пересмажуйте лосось. Це може здатися очевидним, але подовгому нагріванню риби варто уникати, оскільки це може збільшити виходження альбуміну. Готуйте лосось до температури, яку підказує термометр.
  2. Готуйте лосось при нижчій температурі. Вищі температури призводять до більшого виходження альбуміну на поверхню. Вибирайте нижчу температуру готування, але пам'ятайте, що це вимагатиме більше часу.
  3. Готуйте лосось шкіркою вниз. Готування лосося зі шкірою допоможе зменшити контакт м’яса з відкритим вогнем, що може обмежити виходження альбуміну.

Читають Коментують
Американка приїхала в Україну та не стримала емоцій через "типову" українську хату
26 296
"Солдат Путіна" знову впав рачки перед господарем: мережа сміється
22 755
Перераховано продукти для сніданку, які позбавляють від сонливості і цукру в крові
18 887
На плакаті Третьої штурмової бригади ЗСУ знайшли Навального
18 618
Знайдіть відмінності: дипломат висміяв Путіна двома фото і натякнув на двійників
16 613
Шість ранніх ознак того, що печінку вже пошкоджено через алкоголь
15 908
Падалко розсекретила адресу Ротару й публічно звернулася до співачки
15 025
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
13 668
Високий кров’яний тиск: названі продукти, які не слід вживати
12 701
Як склалася доля 18-річного німця, який обійшов радянську ППО і приземлив літак на Красній площі
12 650
В Росії анонсували перший "невольничий ринок"
10 276
Медики перерахували 3 кращих напої на порожній шлунок
9 668
Буданов зруйнував великий міф про кнопкові телефони: що виявилося неправдою
9 616
На ці китайські знаки Зодіаку чекає раптова удача 9 серпня
0
Названо 5 знаків Зодіаку, які зможуть розв'язати свої проблеми до кінця серпня 2025 року
0
Пенсійний секрет: як збільшити виплату на кілька сотень
0
Оля Цибульська у річницю шлюбу показала свого чоловіка та пригадала, яким було їхнє весілля 10 років тому
0
Ці знаки Зодіаку зовсім скоро здійснять свої найзаповітніші мрії та знайдуть справжнє щастя
0
"Він від мене ховався": Анжеліка Рудницька пригадала конфлікт з Кузьмою
0
Три простих способи заточити кухонну тертку в домашніх умовах
0
Пʼяний безхатько в шльопанцях обігнав професіоналів у забігу на 8 кілометрів
0
Чому огірки стають гіркими: городники назвали причини погіршення смаку
0
Оксана Білозір розкрила правду про стосунки з другою дружиною Ігоря Білозіра після його смерті
0
Хлопчик із Британії не п'є воду вже п’ять років: мама розповіла, чому він відмовляється від неї
0
Унікальний напій: про корисні властивості кави розповіли вчені
0
Буданов розповів, що силоміць змушує робити своїх підлеглих, якщо бачить, що вони "не витягують"
0
Як зробити патчі з огірків: підходять навіть алергікам і людям із чутливою шкірою

Огіркові скибочки на шкіру навколо очей — один із ...

Топ-5 суперфудів, які має їсти кожна жінка: перевірте свій раціон

Деякі продукти харчування обов'язково мають бути у раціоні ...

Ознаки поганої дружини, яка ризикує стати самотньою

Багато жінок ставляться до себе занадто вимогливо, а інші ...