Куряча печінка, недорога і легка у приготуванні. Цей продукт багатий залізом, фолієвою кислотою, різними вітамінами та мінералами, незамінними жирними кислотами та білком. Яку саме користь для здоров’я несе печінка розповіла експертка із харчування.
Фахівчиня розповіла, що у 100 грамах курячої печінки міститься 100% денної норми заліза для людини, яке дуже важливе для транспортування кисню в організмі, воно входить до складу ферментів, які беруть участь у детоксикації організму і дуже важливе для ендокринної системи та інших процесів.
Крім того, лікар зазначила, що у 100 грамах курячої печінки міститься 1000% денної норми вітаміну А, який важливий для гостроти зору, нормального сприйняття кольорів. Він робить шкіру більш пружною, запобігає гіперпігментації та запалень, а також надає блиск волоссю.
Куряча печінка багата також на вітамін B12, у 20 грамах цього продукту міститься його добова норма, а в 100 г продукту — 550% денної норми. Цей вітамін дуже важливий для нервової системи, вуглеводного та жирового обмінів і для кровотворення, що слугує профілактикою анемії.