5 фруктів та ягід, які позитивно впливають на нирки та печінку.
Першим і найголовнішим правилом турботи про печінку та нирки є правильне харчування.
Найкращим харчуванням є збалансована дієта, яка містить мінімум солі та невелику кількість жирів в продуктах харчування. Збалансоване харчування включає фрукти та ягоди. Серед них існує кілька, які найкраще підходять для того аби подбати про печінку та нирки.
Перший помічник - кавун. Цей літній плід не лише смачне доповнення раціону, а й корисна ягода. Він допомагає ниркам вивести шкідливі речовини з організму та зменшує в крові концентрацію сечової кислоти.
Друга ягода - чорниця. Ця ягода містить велику кількість антоціанів. Окрім цього вона є одним із найкращих антиоксидантів та природним засобом детоксикації організму. Існує думка, що чорниця позитивно впливає і на пошкоджені нирки.
Лимон не менш корисний для печінки та нирок. Завдяки своїм лікувальним властивостям може виводити токсини з організму людини. Він може бути корисним при лікуванні такої хвороби як ожиріння печінки.
Зелені та червоні яблука однаково корисні для здоров'я нирок та печінки. Для того, щоб отримати більше корисних речовин фрукт треба їсти зі шкіркою, ретельно перед тим його вимивши. Рекомендують вживати хоча б одне яблуко в день.
Ще однією корисною ягодою є виноград. Бажано обирати ягоди темного кольору, адже в них набагато більше корисних речовин ніж в білому. Плоди краще споживати зі шкіркою, бо в ній міститься багато вітамінів.