Куркума вважається одним із найпотужніших натуральних цілющих засобів. Останні дослідження підтвердили, що з регулярному вживанні спеції знижується ризик виникнення онкологічних захворювань. Про це розповів лікар-дієтолог.
За його словами, вся справа в куркуміні, який міститься у спеції. Це антиоксидантна речовина і має позитивний ефект.
«Були виявлені прямі ефекти куркуміну, він повертає пухлинній клітині чутливість до факторів апоптозу, тобто пухлинна клітина здатна сама себе знищити», — пояснив фахівець.
Лікар зазначив, що при регулярному вживанні куркуми значно знижується ризик розвитку раку товстої та прямої кишки, грудей та передміхурової залози.
Прянощі можна включати в раціон усім без винятку. Її можна додавати до напоїв, других страв або випічки.