U-News » Здоров'я » Експертка назвала топ-3 продукти, які допомагають у профілактиці раку
Всі новини

Експертка назвала топ-3 продукти, які допомагають у профілактиці раку

Дієта, яка включає ферментовані продукти, може допомогти у запобіганні онкологічних захворювань. Про це розповіла експерт у сфері здоров’я та спеціаліст з питань харчування Лорен Леплі. 

Лорен Леплі, яка сама пережила меланому третьої стадії, розповіла: 

Ферментована їжа займає одне з перших місць у списку продуктів із властивостями профілактики раку, оскільки вона містить корисні бактерії, відомі як пробіотики, які, як було доведено, мають низку корисних для здоров’я властивостей, включаючи потенційну профілактику раку. Пробіотики — це корисні бактерії, які живуть у кишечнику та допомагають підтримувати здоровий баланс мікроорганізмів у травній системі. Вони важливі для травлення, імунної функції та загального здоров’я

Проведені дослідження показали, що корисні бактерії у ферментованих продуктах можуть допомогти запобігти раку таким чином:

  • зменшення запалення
  • зміцнення імунної системи
  • сприяння виробленню коротколанцюгових жирних кислот
  • детоксикація організму

Прикладами ферментованих продуктів із високим вмістом пробіотиків є йогурт, кефір, квашена капуста, місо, темпе. За словами спеціалістки, додавання цих продуктів у раціон може забезпечити низку переваг для здоров’я, включаючи потенційну профілактику раку. Лорен Леплі каже:

Однак важливо зазначити, що не всі ферментовані продукти є однаковими, і вміст пробіотиків може сильно відрізнятися в різних брендах і типах продуктів


Експерт у сфері харчування пояснила переваги трьох видів ферментованих продуктів, серед яких – кефір, місо та натто. 

КОРИСТЬ КЕФІРУ

У дослідженні, йдеться, що кефір має протиракові властивості. Вчені зазначають:

Багато досліджень показали, що кефір впливає на різні види раку, такі як колоректальний рак, злоякісні Т-лімфоцити, рак молочної залози та карцинома легенів

КОРИСТЬ МІСО

Місо — це ферментована соєва страва, яка зазвичай використовується в японській кухні. Його виготовляють шляхом ферментації соєвих бобів із сіллю та коджі, який є різновидом гриба. Це хороше джерело білка, вітамінів і мінералів, а також місо містить корисні бактерії, які можуть допомогти травленню.

КОРИСТЬ НАТТО

Це також традиційна японська їжа. Натто багатий вітаміном К2, який важливий для здоров’я кісток, а також може мати протизапальні властивості.

У 2020 році дослідницька група з Національного онкологічного центру в Японії опублікувала статтю в BMJ, в якій йшлося, що часте споживання ферментованих соєвих продуктів, включаючи натто та місо, пов’язане з нижчим ризиком смертності.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Дитина зустріла сестру-близнючку своєї матері: її реакція стала хітом
39 028
Кардіолог назвала найбільш небезпечний для серця алкогольний напій
38 456
Дзідзьо відреагував на вагітність колишньої дружини та публічно звернувся до неї
18 835
Вікторія Булітко відреагувала на звільнення Глущенко із «Дизель Шоу»
17 557
Симптоми утворення тромбів і продукти, що захищають від них
15 725
Блогерка мало не залишилася за кордоном через нове обличчя: фото до і після пластики
15 339
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
14 956
Туалет на вулиці та подача води відром: у Києві здають в оренду цікавий "таунхаус"
14 745
За 5 років мама тричі народила близнюків: лікарі кажуть, що це диво
14 226
Лікар назвав напій, ефективний від підвищеного тиску і холестерину
12 848
Хлопчик з мему "Скоро вже буде Паска" виріс, і ось як він виглядає зараз
12 828
15 продуктів, які підвищують потенцію у чоловіків
12 602
Пуповину перерізала ножицями для брів: жінка не знала, що вона вагітна, поки не народила
12 395
Перспективи війни до 2029 року: чи зможе Європа замінити США у фінансуванні ЗСУ?
0
Ада Роговцева показала нову світлину з онуком, який захищає Україну від російських окупантів
0
Не носіть цей аксесуар: етикет забороняє, а гроші витратите даремно
0
Які органічні добрива можна вносити на грядки для огірків
0
Як сіяти кріп влітку, щоб зелені було вдосталь до кінця сезону
0
Анатолій Анатоліч приголомшив схудненням на 10 кіло і розсекретив свою нову вагу
0
Росія намагається домогтися зняття санкцій з авіації через погіршення економіки
0
5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині
0
Воскресіння Христове: речі, які заборонено робити на Великдень
0
Що сказати замість "Христос Восрес" на Великдень: здивуйте рідних цими цікавими варіантами
0
Великодній зайчик: звідки він взявся та що насправді означає цей символ свята
0
Чому в квартиру краще не заходити у взутті: чотири причини, важливі для здоров’я
0
Названо напій, який небезпечний для серцевого ритму
0
Чому краще виходити заміж за зрілого чоловіка: основні переваги

Вже ніхто не дивується різниці у віці між партнерами. ...

Через ці 4 шкідливих фрази дитина може вирости вашим ворогом

Гадаєте, що насуплені брови і зціплені зуби — найкращий ...

Навіщо досвідчені господині обливають сирокопчену ковбасу окропом: слушна порада

Не варто дивуватися, якщо ви побачите, як господиня чи ...