U-News » Авто-мото » ТОП-5 найкращих нових китайських електромобілів, які скоро з'являться в Європі
Всі новини

ТОП-5 найкращих нових китайських електромобілів, які скоро з'являться в Європі

На ринку традиційних авто з двигунами внутрішнього згорання Китай займає далеко не лідерські позиції. А от хвилю бурхливого розвитку індустрії електрокарів країна, схоже, зможе таки осідлати.

Так цьогорічний Шанхайський автосалон продемонстрував не тільки успіхи китайських автобрендів у будівництві електромобілів, але й намір заповнити ними європейський ринок.

Euronews зібрали п’ятірку найкращих китайських моделей з електричним двигуном, які уже незабаром мають з’явитись в Європі. Вони порадують не тільки потужністю і комплектацією, але й ціною.

HiPhi X

Автобренд HiPhi називають одним з інноваційніших у Китаї виробників електромобілів. І він представив повністю електричний позашляховик, який має скласти конкуренцію Tesla Model X, Audi Q8 e-tron та BMW iX.

Ємність акумулятора HiPhi X становить 97 кВтг. Він живить два двигуни, розташовані спереду та ззаду, та забезпечує максимальний запас ходу 460 км. На початку продажів покупці зможуть обирати між чотиримісною та шестимісною комплектацією.

Фішкою моделі є фари, здатні проектувати зображення, навіть фільми, і двері, що автоматично відкриваються без дотику. Наразі замовлення на електромобіль уже приймаються у Німеччині та Норвегії, але до кінця року бренд планує вивести його і на інші європейські ринки.

BYD Seal

Бренд BYD уже відзначився електричними позашляховиком Atto 3 і хетчбеком Dolphin. На черзі седан Seal. Його називають конкурентом Tesla Model 3, BMW i4, Polestar 2 та Hyundai Ioniq 6.

Китайський бренд пропонує авто із переднім та заднім приводами. Обидва варіанти матимуть батарею на 82,5 кВтг, але запас ходу у них буде різний. Задньопривідний Seal зможе пройти на одній зарядці 570 км, а передньопривідний – 520 км.

Нижчу ціну седану забезпечить технологія літій-залізо-фосфатного акумулятора, який не містить кобальту і дешевший у виробництві, ніж стандартні літій-іонні моделі.

MG Cyberster

Бренд MG – один з найуспішніших у Європі китайських виробників електромобілів. Cyberster стане повністю електричним двомісним спорткаром, який уже представили на цьогорічному автосалоні у Мюнхені.

Це буде довгоочікуване повернення бренду до виробництва спортивних автомобілів – останнім часом MG більше фокусувався на недорогих сімейних електромобілях.

За розмірами Cyberster співставний з BMW Z4 або Jaguar F-Type. Очікується, що його запас ходу складе до 480 км, а сам спорткар буде доступний у задньо- та повнопривідній версіях.

Zeekr X

Бренд Zeekr входить у Geely Group, яка також володіє Volvo, Polestar та Lotus. Уже цієї осені компанія, заснована лише два роки тому, почне поставляти в Європу свої флагманські моделі – Zeekr 001 та Zeekr X.

Zeekr X – це невеликий електричний кросовер, який порівнюють Smart #1 та Volvo EX30. На старті продажів будуть доступні дві версії – з одним мотором і з двома.

Акумуляторна батарея моделі матиме ємність 69 кВтг, а анонсований запас ходу складе до 440 км. Попереднє замовлення на Zeekr X уже доступне в Нідерландах та Швеції. До кінця року модель має вийти також на інші ринки Європи.

Nio EL6

Бренд електромобілів Nio, заснований ще у 2014 році, називають китайською відповіддю Tesla. Його новинка, позашляховик EL6 складе конкуренцію Tesla Model Y та BMW iX3. Фішкою моделі буде технологія заміни акумулятора.

Виробник вирішив знизити ціну на авто, виключивши вартість акумулятора із загальної вартості EL6. Це зробить модель більш доступною для широкого кола покупців. Ідея полягає в тому, що водій буде просто встановлювати на свій електрокар заряджений акумулятор, який братиме на станції заряджання.

Весь процес займатиме 5 хвилин. Коли акумулятор розрядиться, його можна буде просто замінити на свіжий. Такий підхід має вирішити проблему пересування на далекі відстані, заряджання машини в домашніх умовах та довговічності акумулятора.

Втім, бренду доведеться для цього створити широку мережу таких станцій. Наразі їх в Європі всього 16. Замовлення на EL6 уже приймаються у Німеччині, Нідерландах, Швеції, Данії та Норвегії.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Впроваджують новий дорожній знак: що він означає
50 095
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
29 167
Українці масово позбавляються автомобілів: названо причину
14 083
Співачка Марія Яремчук стала щасливою мамою: донька легендарного Назарія Яремчука народила сина
13 713
У російської телеведучої через ботокс потекло око
13 193
Онкологи назвали новий незвичайний симптом раку легенів
13 169
Чотири симптоми вказують на “непомітне” ураження організму раком
13 083
Названо п’ять ознак раку легенів, які легко проігнорувати
12 117
У Дубліні туристів закликали припинити “лапати бюст” популярної статуї
11 127
Батько зробив гігантське тату на лобі після того, як програв суперечку своєму синові
10 749
Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи
9 756
В Україні продають "маски жінки для ухилянтів": користувачі мережі не втрималися від жартів
8 973
Скільки можна зберігати заварений чай, розповіли фахівці
8 913
Експерти розповіли про корисну альтернативу продуктам, які підвищують холестерин
1
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
1
Кілька місяців жила в театрі: де зараз акторка Ольга Гришина
0
У Мережі підозрюють, що Кім Кардаш'ян зробила нестандартну пластичну операцію
0
Як оздоровити стан кишечника і навіщо це потрібно: поради лікаря
0
Турецький лікар назвав продукти для заповнення дефіциту цинку в організмі
0
Названі чотири симптоми цирозу печінки, які часто пропускаються
0
Нормалізує сон та знижує тривожність: чому варто регулярно пити липовий чай
0
Чому у вас досі немає достатньо грошей: головні причини бідності
0
У Москві салют до 9 травня запустили просто у натовп (відео)
0
Краще їх не чіпати: чотири знаки Зодіаку, які стають страшними у гніві
0
Гороскоп на травень: названо найщасливіші дні для кожного знаку
0
MamaRika зізналася, що її стосунки з Сергієм Середою врятувала Одеса
0
Ці рослини не можна приносити у дім, щоб не притягнути нещастя

Вважається, що прикрасити квартиру або здивувати винуватця ...

Ці продукти крадуть вашу молодість: уникайте їх

Зупинити старіння поки нікому не вдавалося, втім не варто ...

11 ознак на нігтях, які вимагають негайного звернення до лікаря

На сайті медичної платформи "Бережи себе" повідомлено, що ...